Kjellers bombekratre i kulturminneplanen

Kjellers bombekratre i kulturminneplanen

18.02.21 19:03 av Jan Syversen

Kjellers bombekratre i kulturminneplanen , Vi meldte nylig at det er håp om å få inn noen av de aller siste bombekratrene ved den kommende rulleringen av Kulturminneplanen - i samsvar med Riksantikvarens generelle retningslinjer. Kulturavdelingen mener bombekratrene etter all sannsynlighet vil bli tatt inn i planen, og at de bør bevares.

Les mer
Historien om Fagerborg Hotel

Historien om Fagerborg Hotel

15.11.20 12:29 av Jan Syversen

Ærverdige Fagerborg Hotel ble i mars i år jevnet med jorden. Hotellet var i nesten hundre år en institusjon i Lillestrøm, og de aller fleste lillestrømlinger hadde et forhold til hotellet. Dette ble tydelig da Lillestrøm Historielag høsten 2019 inviterte Børre Tosterud til å fortelle om hotellets historie i tre generasjoner – og 83 lillestrømlinger møtte fram.

Les mer
Akvarell i gave

Akvarell i gave

01.10.20 20:00 av Jan Syversen

Historielaget sier tusen takk til Kari Henriksen som har gitt oss en akvarell i gave! Motivet er det gamle Bakkerhuset i Sørumsgata i 1940, slik det så ut før det ble bombet under krigen. Det vil bli hengt opp i Lurkahuset slik at det blir tilgjengelig for alle som er innom.

Les mer
Podcast

Podcast

08.02.20 18:41 av Anne Clark

På våre podcaster kan du høre eldre lillestrømlinger fortelle sin historie fra stedet. * Kjell Morten Brattlie forteller om Kjeller flyplass sin historie og sin egen bakgrunn som motormekaniker og flyleder på Kjeller.

Les mer
Ruth Maier - En jødisk flyktning i Lillestrøm

Ruth Maier - En jødisk flyktning i Lillestrøm

29.01.20 12:47 av Anne Clark

Ruth Maier kalles ofte Norges Anne Frank fordi hun skrev dagbøker fra 12-års alderen til et par uker før sin død i Auschwitz. Hennes nære venninne, dikteren Gunvor Hofmo, tok vare på flere av disse, men først i 2007 ble utdrag publisert i bokform, av Jan Erik Vold. Det er også bevart brev som Ruth sendte til sin søster i England. Det er dette materialet som gir oss innsikt i Ruth Maiers liv og skjebne.

Les mer
Historien om utedoen

Historien om utedoen

20.11.19 12:28 av Anne Clark

Mange yngre mennesker vet lite om utedoen, har ikke verken sett eller langt mindre brukt en. Men til våren vil de få muligheten til å stifte bekjentskap med utedoen på Lurka. Vi planlegger å åpne den i all sin prakt, med kongebilder og det hele.

Les mer
Veien videre

Veien videre

10.11.19 19:59 av Anne Clark

For å sikre Historielagets fortsatte eksistens ga styret et utvalg i oppdrag å vurdere drift og videreutvikling. Nå kan du lese hvilke tiltak dette utvalget foreslår for å fornye laget og øke rekrutteringen.

Les mer

Kategorier