Vårens program 2020 i Lillestrøm Historielag

Publisert av Anne Clark den 19.12.19. Oppdatert 23.01.20.


Åpne møter 
14. januar
 – Finn Terje Skyrud, Kjeller Flyhistoriske kulturpark: 
107 år med norsk flyhistorie - hva skjer på Kjeller?

18. februar – Steinar Bunæs, Skedsmo Historielag:
Lillestrøms saghistorie sett i sammenheng med fløtningshistorien ved Bingen og Fetsund lenser.

24. mars – Årsmøte

21. april – Flisbylaget spiller.
De har et repertoar med melodier og tekster knyttet til Lillestrøm, med komponister og tekstforfattere fra området som Leif Tangen, Jan Østnes, Jon og Knut Westby, Sigurd Frogner, Wilfred Aanerud, Arild B Stjernesund.
De spiller blant annet Lillestrømvalsen, Jubalong på Åkrene, Lurka-valsen og Tango på Torvet.

I tillegg blir det visning av filmer fra gamle Lillestrøm.

Møtene holdes på tirsdager kl 19 i Skedsmogata 7 (Concordiabygget) og er åpne for alle interesserte.


Lokalhistorisk kafé
Vi starter det nye året med vår nye aktivitet Lokalhistorisk kafé. Denne er åpen første søndagen i månedene januar og februar 2020 fra kl 12 til 15. Ca kl 13 inviterer vi til lokalhistorisk påfyll.

Søndag 5. januar vil regissør Liv Hege Nylund fortelle om det nyskrevne teaterstykket «Frihetens Pris - Kampen om Norrøna», som har urpremiere i mars. Det blir også smakebiter av musikken til spelet, komponert av Jon Håland og framført av Svein Greni, Jørn Takla og Kristina Renolen.

Søndag 2. februar ca kl 13 vil Steinar Bunæs fra Skedsmo Historielag i tekst og lysbilder fortelle om Bestyrerboligens mangfoldige historie fra starten i 1859. OBS! Denne søndagen blir kaféen i Skedsmogata 7 (Concordia- bygget).


Markering av 9. april i Lillestrøm-/Kjeller-området 

Søndag 29. mars vil vi markere at det er 80 år siden krigen kom til landet med fokus på det spesielle som skjedde i Lillestrøm og på Kjeller. På programmet står blant annet avduking av minneplakett på stasjonsbygningen. Denne forteller historien om da kongefamilien måtte søke tilflukt under sporene mens Kjeller ble bombet.